Kijk eens naar het tellertje, rechtsboven op Biebelweb? Dat staat op 140. Nog 140 dagen, ofwel 20 weken van de 40 te gaan.

Tel je mee? Nog 140 dagen

We zijn met andere woorden halfweg. Tijd voor een kleine round-up, dus. Hoe gaat het met mama en de kleine?

HalfwegMet mij alles goed. Ik ben ondertussen zo’n 25 centimeter groot, en weeg een goeie 300 gram – dat begint al te tellen. Mama kan mij dan ook niet langer verstoppen, een buikje is onmiskenbaar zichtbaar (alhoewel ze nog niet echt veel verzwaard is).

En zelfs met haar ogen toe is er voor mama geen enkele twijfel dat ik er ben, want ik stamp tegenwoordig zo regelmatig en zo hard, dat ze constant aan mijn aanwezigheid herinnerd wordt. Papa kan mijn stampjes nog niet echt voelen, maar hij hoort ze wel als hij zijn oor op mama’s buik legt.

Voor de rest heeft mama de laatste tijd hónger honger honger (de vreselijke vreetlijst is al licht aangepast) en is ze de laatste tijd weer snel vermoeid, en ze krijgt heel veel last van haar benen – tegenwoordig heeft ze één nacht op de twee een spierkramp in bed, niet echt leuk dus. Vanavond gaan mama en papa nog eens langs bij de dokter, dan horen ze vast meer.

Qua voorbereidingen is er de laatste tijd niet veel meer bewogen, omdat alle aandacht nu naar de nakende verhuis gaat. Maar de belangrijke zaken zijn geregeld: een ziekenhuis om te bevallen en kinderopvang vanaf januari. En de namen liggen min of meer vast. Voorlopig.

Eens mijn oudertjes zich goed en wel in Dendermonde geïnstalleerd hebben, wordt het tijd voor een paar lijstjes: Wat hebben ze nog allemaal nodig? Wat wordt er geleend, wat wordt er gekocht, wat komt op de geboortelijst? Wie moet allemaal een geboortekaartje krijgen? En ook een aantal praktische regelingen, zoals het aanvragen van het kraamgeld, moeten gebeuren.

Waar mama en papa wél al tijd voor gemaakt hebben (omdat ze het zo leuk vinden), is het uitwerken van een concept voor de geboorte-presentjes voor de bezoekers – een eerste prototype verbergt zich reeds tussen de te verhuizen spulletjes!

Voila, tot zover een overzichtje. Niet veel spectaculairs te melden, maar da’s goed, want da’s omdat alles naar wens loopt.

Vanavond gynaecoloog-bezoekje en dus binnenkort vast meer nieuws!

Groetjes, en tot gauw,
Biebeltje

2 reacties op “Halfweg”

 1. Liesie schreef:

  Dag Biebeltje,

  hopelijk heeft de dokter je ondertussen helemaal goedgekeurd en kan je nog lekker een 20tal weekjes blijven zwemmen en groeien.
  Om je wat te helpen groeien, zullen we je mama (en papa)eens uitnodigen in Dendermonde voor een maaltijd met veel appels, meloenen en pudding! Njamnjam!

  Tot binnenkort,

  Liesie

 2. Biebel schreef:

  Yup yup, dokter heeft me goedgekeurd!

  Ik zit mooi halfweg, en alles ziet er in orde uit!

  Bedankt voor het meesupporteren!

Laat een reactie achter