Papa is zondag jarig, en om dat te vieren, trakteert hij de collega’s op het werk morgen met koekjes. Zelfgemaakte koekjes! Een hele doos vol! En ik heb geholpen!

Koekjes

Vandaag waren papa en ik samen thuis. Eerst zijn we boodschappen gaan doen, en dan is papa het deeg beginnen maken. Ondertussen mocht ik toekijken: staand op een stoeltje tussen papa en het aanrecht kijken hoe papa alles in de grote kom deed, en mengde. Eén keer heb ik de kom bijna omgetrokken, maar papa’s reflexen waren snel genoeg.

Toen alles in de kom was, kwam het leukste. Papa zette mij op de grond, ging zelf naast mij zitten, en zette de kom tussen ons in. Ik dacht al “oei, ik zal er weer niet mogen aankomen zeker” maar papa begon zelf met zijn handen in de kom te zitten! En hij begon daar te wroeten en te kneden en te doen, en al die ingreediejenten werden een vaste bol. Ikke meedoen! Ikke meedoen!

Ikke dus mijn handjes mee in de kom, papa mee helpen kneden. En af en toe stak ik eens een vingertje in mijn mond. En lekker dat ik het vond!

Voorlopig bleef het daarbij voor mij. Papa heeft later het deeg in vormpjes gedaan en in de warme oven gestoken, maar daar mocht ik nu nog niet bij helpen. Maar hij heeft me beloofd dat binnen enige tijd wel mag, en dat ik de volgende keer weer mag helpen!

En papa heeft een klaargemaakt koekje aan de kant gehouden. Als vieruurtje voor mij!

Joepie!

1 reactie op “Koekjes!”

  1. […] koekjes bakken van vandaag was slechts een voorsmaakje. Zoals je op Kobes blog kan lezen, bleef de ‘hulp’ beperkt tot een beetje met de handjes in het deeg zitten. Maar onze […]

Laat een reactie achter