Ik ben dól op kornfik (= corn flakes) in de morgen, maar dan wel voor de entertainment-waarde. Ik eet immers niet zo graag ontbijt. Geef me maar een goeie volle fles melk en daar laat ik het bij. Geen boterhammen, geen yoghurt, geen fruitje, nietske niet.

Maar mama eet graag kornflakes ’s morgens en ik vind dat dat er verdacht veel als een grote tas koekjes uitziet, piepkleine koekjes. Dus ik wil er sinds een tijdje ook een paar op mijn bord. Ik krijg dan een klein plastic potje en daarin zitten dan een stuk of tien kornfikjes. Zonder melk! Want ik gebruik ze om te leren tellen en om op een rijtje te leggen en om stieken tussen papa zijn boterham te stoppen en om er lekker op te knagen want dat is heel krokant.

Mama en papa proberen mij iedere ochtend een stukje boterham te geven, maar vinden de kornfikjes voorlopig prima, want dan blijf ik tijdens het ontbijt flink op mijn stoel zitten en leer ik mettertijd misschien wel deftig ontbijten. Zolang ik mijn kornfikjes maar krijg, ben ik content!

Ik moet spijtig genoeg wel mijn potje met kornfikjes laten staan als ik van tafel ga.  Deze morgen heb ik een nieuwe truk uitgeprobeerd. Mama zei me weer dat ik mijn potje op tafel moest laten staan. Ik heb er met mijn handje alle kornfikjes uitgehaald en heb zo geprobeerd ervandoor te gaan. Ik luisterde toch??? Het potje is blijven staan.

Dju toch, het heeft niet gepakt…

2 reacties op “Kornfik”

  1. Patsy schreef:

    Ik lust ook geen boterhammen. Geen cake, geen boterkoeken, geen sandwiches. Beikes. Ik vind cracottekes wel lekker! Moet je ook eens vragen aan je mama en papa. ’t is gezond en ze kunnen het gemakkelijk overal meenemen en het kruimelt maar een heel klein beetje.
    Nu ja, ooit zullen we wel eens boterhammekes moeten eten zeker? Maar voorlopig lekker krak krak krak! 😉
    Gaëlle

  2. […] Weet je nog hoe ik in het begin van de maand schreef over mijn Kornfik bij het ontbijt? […]

Laat een reactie achter