Lore begint de laatste dagen bijzonder alert te worden. Ze begint rond te kijken en als ze tegen ons aanligt, dan tilt ze haar hoofdje zo naar achter, zodat ze ons gezicht kan zien. Als ze geen honger heeft, ligt ze het liefst van al in het kuipje van onze arm naar ons ofwel naar het licht te kijken. Lampjes zijn bijzonder interessant. Als ze plots een lampje ziet tijdens een voeding, dan moeten wij wel een paar minuutjes geduld hebben, want dan stopt ze met drinken om dat eerst uitgebreid te bestuderen. En als grote broer beslist om veel lawaai te maken, dan kijkt ze wat hij aan het doen is.

Nu ze wakker begint te zijn, op een menselijk uur (overdag dus :-)), begint ook Kobe interesse voor zijn zus te hebben. Dit gaat in 2 richtingen:

A. Kobe is gemakkelijk jaloers op de aandacht die Lore krijgt en dan durft hij al eens op alle mogelijke manieren om aandacht te vragen: huilen, hangen aan ons benen, zagen om door ons gedragen te worden, zijn tuut vragen, enz enz. Nog geen serieuze kattekwaadstreken (hout vasthouden!) en het valt al bij al goed mee.

B. Hij is héél lief voor zijn zusje. Meestal negeert hij haar, maar af en toe gaat hij kijken en als ze weent, wil hij ze al eens troosten door een knuffelbeest te geven. De eerste echte interactie tussen de twee ging als volgt: Lore heeft een pluchen muisje gekregen. Kobe laat de muis over Lore kruipen en ‘piep piep piep’ haar gezichtje kietelen. Lore keek met grote ogen toe. Ik ben er zeker van, had Lore al kunnen lachen, dan zou ze nu geschaterd hebben. Wij lagen alvast dubbel…

Nog een paar daagjes onthaalmoeder voor Kobe en dan is het kerstvakantie, benieuwd wat er dan allemaal weer zal veranderen!

1 reactie op “Rondkijken”

  1. Nicole schreef:

    Gelukzakken 🙂
    De onze is nu negen weken en wordt nog elke drie uur wakker …
    Maar ze zit ook nog niet aan het geboortegewicht van Lore. Naar het schijnt is dat afhankelijk van het gewicht.

    Wat Kobe doet is zo herkenbaar met Iben 🙂

Laat een reactie achter