Goh, het laatste berichtje op deze blog dateert van mijn verjaardag. Da’s al héél lang geleden. En dat terwijl het bijna mijn broertjes of zusjes verjaardag is!

Nog een kleine twee weken (maximum), en ik ben grote broer! ’t Is wel héél dichtbij nu.

Papa en mama doen wat ze kunnen. Het gaat echt niet zo goed met mama’s zwangerschap, maar mijn mama is een sterke, flinke meid, en de laatste loodjes zullen nu ook nog wel lukken.

Ondertussen hou ik de boel wat luchtig, door een wedstrijdje te organiseren. Je mag beginnen gokken over mijn broertje of zusje! Wie wil mag volgende vragen beantwoorden over Appeltje:

 • geboortedatum (de uitgerekende datum is 21 november)
 • geslacht (manneke of meiske :-))
 • gewicht
 • lengte
 • kleur ogen
 • naam

Papa heeft een ingenieus systeem om voor elk van die categorieën punten toe te kennen. Wie de meeste punten heeft, wint een prijs! Een doos pampers of zo 🙂

Alle inzendingen zijn welkom vanaf nu tot aan de bekendmaking van de geboorte, op appeltje@titeca.net.

Als er tussenin nog tijd is, hou ik jullie op de hoogte met een tussenstand.

Doen!

11 reacties op “Wedstrijd”

 1. Annelyse schreef:

  20 november wordt een meisje van 3,450kg geboren. Met haar 50cm en haar blauwe ogen (dit was echt wel het gemakkelijkste item) is ze een prachtmeid. Een geweldige zus voor Kobe (maar dit beseft hij misschien zelf niet). En dit meisje zal ‘Ise’ heten.
  Proficiat alvast 😉

 2. […] mee een gokje naar geslacht, geboortedatum, lengte, gewicht en vooral naam van onze kleine spruit. Alle info bij Kobe. Tags: appeltje, laatste loodjes, thuisfront, zwangerschap. […]

 3. maaike schreef:

  hmmm
  ik ben niet zo goed in gokken, maar waag toch mijn kansje
  18 nov, broer voor Kobe, 3,8 kg, 51 com, blauwe ogen, en de naam… pffff ik kan er al geen bedenken voor mijn eigen ongeboren kind, verre dat ik dan een andere naam kan “raden”

  succes in ieder geval met de laadste loodjes en de bevalling
  we wachten vol spanning op nieuws

 4. […] Archief « Wedstrijd […]

 5. Bruno schreef:

  Allee vooruit, ik doe een gok : op 18/11 wordt te 15h23 geboren, een dochtertje genaamd Ona. Ze weegt 3kg374 en meet 49,6cm.

 6. Karel schreef:

  ‘k Weet niet of het bewust is of niet, maar ‘Ona’ is Kobes woord voor ‘olifant’ 🙂

 7. Bruno schreef:

  ’t Was zo niet bedoeld, maar het is wel mooi meegenomen; zo kan Kobe direct meepraten over zijn zus. Voila, de kans dat ik juist ben is alweer gestegen !

 8. Ludo4 schreef:

  Hmm, aan Eveline te zien schat ik het gewicht van de hesp op 6245 gram 😉

 9. Ludo4 schreef:

  En als naam Liselotje!

  Ervan uitgaand dat het een meiske wordt, that is. Als het toch een zusje van het mannelijk geslacht wordt, dan hou ik Roderik als troef achter de hand.
  Overigens geen objectief gegeven, want als je iemand welbepaald wil laten winnen zul je dan toch gewoon díe naam aan je kind geven, jajah..

 10. elina en jolien schreef:

  wauw ….even grasduinen en toevallig na een stilte van een jaar of 2 op jullie site (terug) terechtkomen met allerlei leuk nieuws ! meteen duimen we mee voor een fluitje van een cent bevalling met als ultieme resultaat een prachtmeid met blauwe (sterren)kijkers; zo ergens het licht aanschouwend vanaf 19 november met een weegschaal halt houdend op 3,9 en een lintmeter uitrollend tot 50 cm. Haar welluidende naam is nog niet in de sterren geschreven maar we gokken op een letterwoord van 5 tal letters met klinkers I of A.
  Toi toi en ook vele groetjes van onze mama’s griet en claudine

 11. […] zijn er al de nodige pronostiekjes binnen op de wedstrijd, en de meesten hun datum is ondertussen gepasseerd. Slechts enkelen durfden verder dan 21 november […]

Laat een reactie achter