De avond gaat in, en bibi heeft weer post gevat aan het ziekenbed van dochterlief. Ze ligt hier momenteel als een blok te slapen, met een maagsonde die via haar neus naar binnen gaat, en een E.T-phone-home-saturatiemeterlampje aan haar duim (wie het kent, weet wat ik bedoel).

Hopelijk heeft ze een betere nacht dan vorige nacht, toen Eveline geen oog heeft moeten dichtdoen omdat alles vreselijk fout aan het lopen was, en het slijm uit haar maag moest gezogen worden, en er een half uur vruchteloos geprobeerd is om een baxter te steken, en si en la. En ik zeg dat eigenlijk niet alleen voor mijn eigen nachtrust, maar vooral voor die van Lore, zodat ze wat kan recupereren. Ze is ondertussen stilaan een halve kilo afgevallen, ze heeft alle slaap nodig die ze kan krijgen.

Maar genoeg over Lore of over ons, want we zouden de kroonprins van het gezin dreigen te vergeten: onze Kobe! Dit is uiteindelijk ook zíjn blog. Hoe gaat het nog met onze flinke vent?

Goed eigenlijk, al is hij zijn kluts wel wat kwijt rond de hele situatie. Hij weet dat zijn zus in het ziekenhuis ligt, en hij legt daarbij direct een associatie met november, toen Eveline en Lore ook in het ziekenhuis lagen, wegens de geboorte van onze meid. Zo spreekt hij continu over “baby’tje” als het gaat over Lore in de ziekenhuiscontext, en verwacht hij ook dat we op bezoek gaan gaan en dat er dan allerlei cadeautjes voor hem gaan zijn ook…

Helaas mag onze vent niet op bezoek bij zijn zusje. Andere kindjes in de buurt van onze Lore laten komen, is voorlopig niet verstandig, zowel voor ons Lore als voor die andere kindjes. Dus moeten we zijn 10 keer “strakjes ziekenhuis” op een dag beantwoorden met “neen Kobeke, dat gaat niet”. Hij mist zijn zusje wel, de lieverd.

Hij mist zijn papa en mama ook, want doordat wij continu permanentie houden bij ons Lore, ziet hij ons zelden tesamen. Gelukkig kan dat af en toe wel nog, als bv. onze ouders bij Lore zijn.

Natuurlijk, een peuter van 2,5 zou geen peuter zijn als hij de situatie niet op zijn minst wat zou uitbuiten. Hij voelt duidelijk genoeg dat de situatie momenteel zeer abnormaal is, en doet dus zijn uiterste best om alles wat meer te rekken, en om overal wat meer voordeel uit te halen. En als alles al zo moeilijk is, dan is het nog moeilijker om je zoon op zo’n momenten continu tegen te spreken. De lieve sloeber.

Neen, we moeten het zeggen zoals het is: we hebben geluk dat Kobe het allemaal zo goed en zo flink oppakt. We hadden ergere scenes kunnen hebben…

Jammer genoeg moeten we nu nog een heel weekend overbruggen met zus in het ziekenhuis, maar voor we het weten is dat ook weer gepasseerd, en kan Kobe weer naar tante Rita. En hopelijk is zus dan maandagavond terug thuis eh…

Trefwoorden: , , ,

Laat een reactie achter