We moeten voorzichtig blijven in onze uitspraken, maar onze Lore heeft een goede dag achter de rug. Het lijkt erop dat ze verder op de ingeslagen weg van het herstel gaat.

Het belangrijkste nieuws: ze drinkt. En ze houdt het binnen. Ze heeft vandaag vier flesjes onverdunde melk gedronken – een vijfde volgt straks nog – en op 2 kleine kwakjes na heeft ze alles netjes binnengehouden. Ze zorgt dus weer zelf voor haar voeding, hoera!

Dat wil zeggen dat de vreselijke maagsonde vandaag ook verwijderd is, en de wondjes op haar gezichtje de kans krijgen om te herstellen.

Ze was ook heel lief en best wel vrolijk vandaag. Buiten het feit dat ze slaapt, begint ze zich weer redelijk normaal te gedragen. Als ze zo verder doet, is de kans groot dat ze woensdag naar huis mag. Maar nogmaals, we blijven héél voorzichtig in onze uitspraken…

En dan begint de lange periode van het herstel… Want het stopt natuurlijk niet bij het ontslag uit het ziekenhuis. Ze zal 11 dagen in het ziekenhuis gelegen hebben, en in die periode heeft haar ontwikkeling volledig stilgestaan, en is ze meer dan 600 gram afgevallen, wat voor een kind van drie maand gigantisch veel is. Haar weerstand is dus nul komma nul, en ze zal de nodige weken nodig hebben om weer op krachten te komen. Bovendien zijn nog niet alle problemen van de baan: haar diarree is nog niet weg, en ze heeft ook nog last van slijmpjes.

Ze volgende week terugsturen naar de onthaalmoeder, zou vragen om problemen zijn – ze zou binnen de kortste keren alles netjes oppikken wat daar rondzweeft aan vieze beestjes. Dus we gaan moeten zien dat we nog enkele weken kunnen overbruggen. Hoe we dat praktisch gaan doen, zijn zorgen voor later…

Onze eerste zorg nu: Lore die geneest. En de toestand thuis normaliseren, zodat onze Kobe ook zijn kluts wat terugvindt.

Hopelijk heel snel. Maar niet sneller dan nodig is.

Trefwoorden: , ,

1 reactie op “Voorzichtige vooruitzichten”

  1. Patsy schreef:

    Het was een tijdje geleden dat ik nog een bezoekje bracht aan jullie blog. Het voordeel daarvan is, dat ik van de slecht-nieuws-berichtjes meteen door kon lezen naar de beter-nieuws-berichtjes. Kon dat voor jullie ook maar… Dat neemt natuurlijk niet weg dat jullie moeilijke en vermoeiende dagen achter de rug hebben. Ik duim alvast dat jullie Lore’ke snel volledig herstelt! Lieve knuffel aan je kids!

Laat een reactie achter