We hebben het altijd gezegd! Dat op een dag ons Lore de bodyguard van haar grote broer ging zijn in plaats van omgekeerd.
Wel wel, het heeft toch niet lang geduurd vooraleer ze het voor Kobe begint op te nemen. 14 maand oud en niet te onderschatten!

In de crêche vandaag zat Kobe op z’n gemak te spelen terwijl ik Lore’s gerief verzamelde om naar huis te gaan. Lore stapte op dat moment gewoon een beetje vrolijk rond en hield het spelletje van grote broer in de gaten. Plots kruipt vanachter Kobe een meisje naar hem toe, met bijnaam ‘de schrik van de crêche’ (al lachend gezegd uiteraard), omdat zij zich altijd aan andere kindjes rechttrekt en nogal eens een ander kindje durft pijn te doen.
Ze trekt zich plots recht aan Kobe en probeert zijn muts af te pakken. Kobe reageert nogal verschrikt van de aanval en begint met twee handen aan zijn muts te trekken en ‘neeeeeee’ te roepen.
Gelukkig was daar onze heldin: Lore schrikt van het tafereel, laat vallen waarmee ze bezig is, springt erop af, begint mee aan zijn muts te trekken, begint te roepen naar het meisje en er naar te slaan. Tot het meisje losliet. En onze Kobe zijn kluts een beetje kwijt was. Waarna ze geprobeerd heeft om haar broer te troosten.

Onze grote held met een klein hartje. En onze flinke meid 🙂
(allee ja, slaan is natuurlijk niet flink, maar kom, het was heldhaftig)

Trefwoorden: , ,

2 reacties op “Grote zus!”

  1. Lotte schreef:

    Weerbaar dingske da mademoiselleke!en sociaal voelend… Schemeren er daar geen kwaliteiten van de ouders door. Ik laai in het midden voor wie wat en de rest 😉 :p

Laat een reactie achter