De dag begon rond 2 uur ’s nachts: Kobe staat voor de eerste keer naast mijn bed om te zeggen dat hij flink alleen naar het toilet is geweest. Flinke vent!

In de ochtend: de kindjes spelen flink maar gezien Lore’s overschakeling naar 1 slaapje werd ze toch wat hangering: naar den Aldi bij wijze van uitstap. Tot de constatie gekomen dat Lore écht bang is van lawaaimakende ganzen. Kobe probeerde haar te troosten door duidelijk te maken dat de ganzen gewoon ‘dag’ zeiden.

Na een flinke maaltijd was het tijd voor een slaapje voor Lore en voorleesverhaaltjes voor Kobe. Maar Kobe wist zijn boeken wel te kiezen. Toen ik mezelf de werking van de nieren en de bloedsomloop hoorde uitleggen op kindermanier, heb ik hem toch 20 keer gezegd dat er ‘interessantere’ boekjes waren. Onze ingewanden vond hij echter een boeiend onderwerp. Ahum, benieuwd wat er later nog boven zal komen van dat gesprek.

’s Namiddags, wanneer Lore (te snel) al weer wakker is: Ik doe even de computer open en plots word ik besprongen door twee kinderen van een informaticus, die hun programma (Kaatje-website) op de comuter wilden zien.

Computer toe, en eventjes naar buiten. Lore blijkt, in tegenstelling tot Kobe, dól op onze driewieler. Dus een paar km heen en weer op de parking met Kobe op de fiets en Lore in de driewieler. Er was jammer genoeg ook een primeur waar ik niet direct op zat te wachten: Lore is voor het eerst gevallen zodat haar tanden door haar lip staken. Nu, dat was rap vergeten toen de zandbak open ging.

Terug binnen heeft ‘juf’ Kobe zijn klas ‘voertuigen’ verzameld en ze netjes ‘fruitje’ laten eten.  Kobeke was echt een volledige schooldag aan het naspelen. Met uitleg, en les, en spelen. En de stoute camionnette heeft in de hoek gestaan. En daarna moesten ze allemaal wachten op de mama’s.

Kobe gaat naar de gang naar het toilet, Lore wijst hem na: ‘pipi’. Weer een nieuw woordje.

Iets na zeven: Kobe maakt gebruik van zijn nieuwe verworvenheid om alleen en zonder iets te zeggen naar het toilet te gaan en terug in bed te kruipen. Hoop voor de toekomstige nachten zonder opstaan voor ons, hurray 🙂

Laat een reactie achter