Sorry lieve lezertjes. Via deze blog hebben we jullie eigenlijk niet meer op de hoogte gehouden van het verdere verloop van onze Kobe zijn ziekte een maand geleden.

Voor alle duidelijkheid: hij is (al eventjes) terug alive and kicking. De kindjes zijn volop van de vakantie aan het genieten!

Alive and kicking

Maar het heeft allemaal nog een tijdje aangesleept. Kobe heeft uiteindelijk – net als in januari – weer vijf dagen in het ziekenhuis gelegen, en zijn herstel was zeer moeizaam.

We hebben zéér dikwijls de vraag gekregen “en weten jullie eigenlijk wat er aan de hand was?”

Wel, voor uitsluitsel hebben we morgen nog een opvolg-afspraak bij de kinderarts, maar we hebben toch wel een idee van wat er fout gelopen is. En nog kan fout lopen.

Kobe heeft blijkbaar geen grote suikerreserve en bouwt dat ook moeilijk op, en als hij dus begint over te geven (bv. van een vrij onschuldige buikgriep), verliest hij te snel suiker. Door dat suikertekort geeft hij nog meer over, en zo zitten we dus in een mum van tijd in de vicieuze cirkel die alleen door een baxter met glucose kan doorbroken worden. Zo was het nu ook: thuisgekomen met een buikgriep op vrijdag, de vrijdagavond de eerste keer overgegeven, en de zaterdagavond lag hij al aan de baxter met uitdrogingsverschijnselen. Om pas de woensdag van de baxter af te mogen.

En kan dat nog gebeuren? Ja. En groeit dat er uit? Ook ja. Dus met een beetje geluk blijven we er van gespaard. Maar uitsluiten kunnen we dat dus niet…

Maar kom, we laten het niet aan ons hart komen. We zijn volop aan het genieten van een fijne uitrust-vakantie met de twee kindjes!

Kobe en kippetje Lore en Kiki

Laat een reactie achter