Hip hip hoera voor mezelf, ik ben vandaag 1 maand oud!

En om dat te vieren, zijn we deze ochtend naar de kinderarts gegaan, voor mijn eerste grondige controle.

En dat het allemaal goed was. De vriendelijke meneer heeft in mijn boekje ‘Prima kerel’ geschreven. Mama had wel effe moeite om zijn doktersgeschrift te ontcijferen 🙂

Ik ben gezond, ik groei goed, en ik kom goed bij. 25 gram, da’s alles wat ik te kort had om de kaap van 5 kilo te halen. Had ik nu net voor ik op de weegschaal moest niet geplast (op het verzorginsgkussen) of had ik ’s ochtends mijn flesje mooi leeggedronken, dan had ik het misschien gehaald. Maar nu bleven we steken op 4,975 kilo.

Het minder goede nieuws is wel dat de dokter mij op een dieet zet. 9 voedingen per dag, da’s te veel voor iemand van mijn kaliber. Dat moet teruggeschroefd worden naar 6, en dat wordt deze week effe lastig voor mama en papa. Maar eens mijn maagje dat nieuwe ritme gewoon is, zou ik rustiger moeten eten, minder krampjes moeten hebben, en beter moeten slapen. En da’s voor mama en papa uiteindelijk ook wel leuk. Dus effe doorbijten.

En nu ga ik eens wat verder slapen. Kwestie van te vergeten dat ik eigenlijk wat honger heb.

Vredig

4 reacties op “25 gram”

 1. Saskia schreef:

  Toch fijn dat er mensen met diploma’s zijn die je met goede raad kunnen verder helpen. Veel goede moed de komende tijd !

 2. Karel schreef:

  Bwa, er is nog meer in het leven dan diploma’s alleen.

  Nuttige tips van mensen met ervaring bijvoorbeeld, waarvoor dank!

 3. Lien schreef:

  Oei, lijkt me niet zo fijn, een baby op dieet zetten. Veel succes.
  En inderdaad, mensen met veel ervaring, die hebben we nodig dezer dagen!

 4. Ella schreef:

  Prima kerel 🙂

Laat een reactie achter