Vanavond was het weer doktersbezoektijd! En het was heel leuk, alles was picobello! De dokter was heel blij met de vorderingen van mama’s buik en mijn groei. En hij blijft erbij dat ik een dikkertje word zoals mijn mama nu is, ik ben bijna drie kilo! Mijn hoofdje ligt ook netjes naar beneden, zoals het hoort. Ik zal nu proberen flink te zijn en zo te blijven liggen.

Al heb ik dat natuurlijk niet altijd zelf onder controle. De laatste tijd heb ik regelmatig eens de hik. Dat kan soms 20 minuten aan een stuk duren, en mama wordt daar ’s nachts wakker van.

Ondertussen loopt deze marathon naar zijn laatste kilometers. Het wordt nu allemaal wel heel ‘echt’: mama heeft haar witte kaart gekregen die ze altijd moet bijhouden om af te geven op de kraamafdeling, we hebben telefoonnummers gekregen van het verloskwartier, en mama zet haar bevallingsrust in. Gaan werken zit er niet meer in, rusten is nu de boodschap.

Mijn oudertjes zijn ondertussen nijverig bezig om de laatste voorbereidingen te treffen: mijn eerste kleertjes liggen al een tijdje in mijn gloednieuwe kastje, maar het beddegoed is nog op komst. Ook de rest van de baby-uitzet krijgt ondertussen vorm.
De doopsuikertjes zijn geproefd en nog steeds niet gesmolten, en ook aan mijn geboortekaartje wordt de laatste hand gelegd. Spannend, zo’n babyfabriek in volle arbeid 🙂

Ikzelf heb geen fotootjes meegekregen dit bezoekje, maar er viel op de echo ook niet meer zoveel te zien: mijn hoofd en mijn buik zijn ondertussen zo groot dat ze het hele scherm vullen. Wat jullie wél nog te goed hebben van mij, later deze week, zijn enkele fotootjes van mama en haar dikke buik. Ergens zijn dat ook fotootjes van mij, niet?

2 reacties op “Naar de 3 kilo”

  1. Lien schreef:

    Witte kaart? En amai, jullie zijn al klaar… Mijn to do list al gezien? 🙂

  2. Biebel schreef:

    Die witte kaart is een soort medisch dossiertje van mama.

    En geloof me, mama en papa hebben ook nog een serieuze todo-list, maar ze hebben graag het gevoel dat ze alles onder controle hebben 🙂

Laat een reactie achter