Buh, ik zou graag eens een berichtje schrijven om te vertellen dat het met mama weer véél beter gaat dan afgelopen week, maar het wordt er jammer genoeg niet beter op. Mama en papa beleven nog een turbulente laatste week in Leuven.

Gisteren had mama hele zware steken in haar buik, en had ze overal heel veel pijn. Omdat mijn ouders heel bezorgd zijn over mijn gezondheid, en ze geen enkel risico willen lopen, zijn ze gisteren langsgegaan op de dienst Spoedgevallen van het UZ Leuven (en dat twee dagen voor hun verhuis uit Leuven). Al snel kregen ze te horen dat alles goed was met mij (wat een opluchting was), en ze dachten dan ook dat ze daar niet lang gingen zitten, maar op Gasthuisberg wilden de dokters geen énkel risico nemen, en om alle mogelijkheden uit te sluiten hebben ze mama allerlei onderzoeken laten ondergaan. 3 echo’s gisterenavond! En 4 keer bloed getrokken!

Mama en papa zijn rond 22 uur binnengegaan in het bevallingskwartier (het voelde aan als een generale repetitie voor september), papa is rond 3 uur ’s nachts weer naar huis gegaan. Alleen. Tot mama en papa’s eigen grote verwondering hebben ze mama in het ziekenhuis gehouden vannacht, omdat er een piepklein waterkansje was dat ze nen appendisit zou hebben. En dus ze wilden haar vanochtend nog grondig onderzoeken.

Gelukkig mocht mama deze voormiddag naar huis, zonder appendix-operatie. De diagnose is goed en slecht nieuws tegelijk: het goede nieuws is dat ik hier kiplekker zit en alles goed gaat met mij (oef!), het slechte nieuws is dat de pijn waar mama onder lijdt bekken- en bandenpijn is en waarschijnlijk niet direct zal weggaan.

Alles goed nu met mama, maar ze moet zich heel rustig houden (zeker bij de verhuis) en luisteren naar haar lichaam, zodat het zeker niet verergert.

Ik zal alvast mijn steentje bijdragen en wat minder hard stampen. *ploef* – zo goed mama?

4 reacties op “Haast en Spoed”

 1. […] kwam zonet – om drie uur ’s nachts – thuis (bij Biebel kan je lezen waarom), en er reed een patrouillewagen van de politie door mijn […]

 2. Lien schreef:

  Oeps! Veel beterschap daar!

 3. Goya schreef:

  Ow, sterkte!

  Een rottige rit he, zo snachts alleen terug van Gasthuisberg naar huis 🙁

 4. Karel schreef:

  Ja, nogal…

  Ik heb de rit alleen overigens twee keer mogen doen vannacht, een keer om haar slaapgerief te halen, en dan om naar huis te gaan.

  Al viel het wel mee omdat ik op dat moment al wist dat er niets ernstigs meer was, en omdat ik wist dat ze in goede handen was.
  Anders was ik wel blijven slapen, wat ze aangeboden hebben. ’t Was echt op het bevallingskwartier te doen, net echt 🙂

  Gelukkig gaat het nu beter. De pijn is er nog, maar als je weet dat er niets mis is, is die mentaal makkelijker om te dragen…

Laat een reactie achter