Rapapapapaaaaaaam! Het is tijd voor de resultaten van de wedstrijd!

Gevraagd werd om een aantal zaken over ons Appeltje – ondertussen beter bekend als Lore – te raden en in te sturen. Hieronder de gevraagde zaken en de juiste antwoorden:

 • geboortedatum: 23 november
 • geslacht: een flinke meid
 • gewicht bij geboorte: 4,480 kg
 • lengte bij geboorte: 51,5 cm
 • kleur ogen: blauw (een weggever, i know)
 • naam: Lore

Zelf hadden we niet slecht gegokt. We dachten al van bij het begin van de zwangerschap dat het een meisje ging worden dat geboren ging worden op 22 november. Langzaamaan werd duidelijk dat het een kloeke meid ging zijn, dus we gingen voor 4,150 kg en 52,5 centimeter. En ja, dat we de naam juist hadden, da’s – euhm – nogal wiedes.

Er waren in totaal 350 punten te verdienen, en die werden uitgedeeld via een op voorhand ingestelde Excel, dus eigenlijk kwam daar in een wip de winnaar uitgerold. Had je de datum juist, dan kreeg je 100 punten. Per dag naast de correcte datum gaan daar 10 punten af. Wie 21 november gokte, kreeg dus 80 punten. Hetzelfde systeem voor het gewicht en de lengte: het gewicht juist tot op de gram is goed voor 100 punten, per gram verkeerd gaan daar 0,085 punten af. En bij de lengte is het juiste aantal centimeters goed voor 50 punten, met 5 punten aftrek per foute centimeter.

Geslacht, kleur ogen en naam, dat was een kwestie van erop of eronder: 50 punten voor het juiste geslacht, 20 voor de juiste kleur van ogen en 30 voor de juiste naam. 0 punten indien niet correct.

We kregen in totaal 11 inzendingen, met heel wat leuke suggesties voor namen: Warre, Lize, Ona, Joren, Ise, Janne, Rune, Noor, en… Lore. De eer van de juiste naam was weggelegd voor Lies. Een nipte meerderheid dacht terecht dat we een meisje zouden krijgen.

Qua geboortedatum draaiden de meesten rond 19 november. De vroegste bevalling was gepland op 14 november (Patsy), de laatste op 24 november (Michael). Een erevermelding voor Nicole, die als enige 23 november juist geraden heeft.

Het gemiddelde van de geraden gewichten was 3,840 kg. Bijna niemand dacht dat we een lichtgewichtje gingen krijgen, op Bruno na (3,374 kg). Nicole durfde als enige tot 4,200 kg gaan, wat nog te weinig bleek voor onze meid.

De gemiddelde lengte was 51,33 centimeter, met als minimum 49,6 cm (alweer Bruno die dacht dat we voor een kleine baby gingen) en als maximum 54 cm (alweer Nicole, die deze keer wat aan het overschatten was).

Wat levert dat nu in totaal op? Maaike zat het verst van de werkelijkheid af, door te denken dat we op 18 november een jongen gingen krijgen van 3,8 kg en 51 cm. Een naam heeft ze niet opgegeven. Dat leverde 159,7 punten op, goed voor 46% van de te verdienen punten. Toch bedankt om deel te nemen, Maaike!

Nicole zat heel dichtbij met haar 23 november, 4,2 kilo en 54 centimeter, maar dacht jammer genoeg dat we een jongen gingen krijgen, genaamd Rune. Had Nicole het geslacht juist geraden, dan was zij de verdiende winnaar met 283,7 punten, ofwel 81% van de punten. Jammer genoeg was het geslacht vrij belangrijk in de puntentelling en moet Nicole zich tevreden stellen met 233,7 punten, goed voor 67%, en een derde plaats in de rangschikking!

Sief heeft een eervolle tweede plaats met het meisje Noor, geboren op 20 november – 4,020 kg en 53 cm. Goed voor 243,4 punten oftewel 70%. En deze inzending zou de winnaar geweest zijn, als niet iemand anders de naam correct geraden had (goed voor 30 punten). Een zรฉรฉr eervolle tweede plaats dus!

Maar de enige, echte winnaar is Lies, die voor ons op 19 november een meisje voorzag van 3,950 kg en 53 centimeter, met de naam Lore. Zonder de naam is dat goed voor 227,45 punten of 65%, maar dankzij het goed naamsinstinct van Lies gaat zij met 257,45 punten en 74% lopen met de hoofdprijs: een pak pampers. Proficiat Lies!

Trouwens… onze eigen gok was รฉcht wel niet slecht. Houden we geen rekening met de naam (en geven we onszelf daar dus 0 voor), dan komt onze pronostiek uit op 276,95 punten, oftwel 79%. Niet slecht ๐Ÿ™‚

Bedankt iedereen voor de deelname en het supporteren! Tot slot nog even het volledige klassement:

 1. Lies: 74%
 2. Sief: 70%
 3. Nicole: 67%
 4. Elina en Jolien: 64%
 5. Michael: 61%
 6. Annelyse: 56%
 7. Carolien: 50%
 8. Bruno: 48%
 9. Patsy: 47%
 10. Caroline: 46%
 11. Maaike: 46%

Trefwoorden: , ,

9 reacties op “Resultaten wedstrijd”

 1. Annelyse schreef:

  toch niet gebuisd ๐Ÿ˜‰

 2. Nicole schreef:

  Proficiat ! ๐Ÿ™‚

  Eerlijk gezegd, ik dacht eerst een meisje en heb op het laatst veranderd en als ik de namen van het Nieuwsblad eerder had, was het juist geweest :):):)

  Maar wij gebruiken katoenen luiers, dus Lies, proficiat ! ๐Ÿ˜‰

  De datum, tja, die heb ik gekozen omdat het de verjaardag van onze jongen is, dus ik ga Lore haar verjaardag nooit vergeten.
  Trouwens, Lore, was lang een kanshebber als naam voor ons meisje, maar het is Nele geworden.

  • Karel schreef:

   Dag Nicole,

   Die katoenen luiers, daar hadden we wel een oplossing voor gevonden!

   En wat de naam betreft: heel grappig dat je zegt dat je over Lore getwijfeld hebt, want wij hebben lang over Nele getwijfeld ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 3. Liesie schreef:

  Joeipieeeeee! Gewonnen! Altijd leuk…
  En zijn het gebruikte of ongebruikte pampers die ik win? ๐Ÿ˜‰

  Welkom thuis ook aan Lore en Eveline!

  Groetjes van een gelukkige winnaar!

 4. Sis schreef:

  Qua namenpronostiek zou het geholpen hebben moest ik het volgende lijstje wat eerder gezien hebben, maar het is pas een dag (of twee) na de geboorte in de krant verschenen:
  Top 10 van de populairste namen in Vlaams-Brabant in 2008:
  Jongens: 1. Noah 2. Nathan 3. Kobe 4. Lucas 5. Daan 6. Wout 7. Thomas 8. Lars 9. Robbe 10. Milan
  Meisjes: 1. Emma 2. Ella 3. Noor 4. Hanne 5. Lotte 6. Lore 7. Marie 8. Louise 9. Nina 10. Julie

  • Karel schreef:

   Dat zijn die van Vlaams-Brabant. Wij hebben een artikeltje liggen met de populairste van heel Vlaanderen (ook maar achteraf gekregen hoor), en daar staat Kobe op 2 bij de jongens, en Lore op 2 bij de meisjes.
   En de nummers 3 zijn zowel bij de jongens als de meisjes lang in de running geweest: Robbe en Lotte.
   Wat zijn we toch statistiekjesmensen zeg ๐Ÿ™‚

 5. maaike schreef:

  dju gebuisd
  sja raden is niet mijn sterkste eigenschap ๐Ÿ˜‰

 6. Patsy schreef:

  Deelnemen is belangrijker dan winnen hรจ ๐Ÿ™‚

Laat een reactie achter